Marha
A marhahús olyan fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a B2-,B3-,B6-,B12-vitamin, melyek segítik a szervezet energia termelését, az idegrendszer megfelelő működését és a vörösvérsejtek képződését, valamint a hormonrendszer szabályozását. Továbbá vas, cink, foszfor és kálium tartalma miatt támogatja az egészséges vérnyomást, az izmok megfelelő működését, a fogak és a csontok egészségét.
Pulyka
A pulyka széles-spektrumú táplálkozása miatt magas minőségű, fehérjékben és aminosavakban gazdag alapanyaggá teszi a pulykahúst.Jelentős mennyiségű triptofánt tartalmaz, melyet a kutyák szervezete nem képes előállítani. Niacin-tartalma révén a pulykahús a káros koleszterin ellensége: csökkenti annak szintjét a vérben és növeli a jó koleszterin mennyiségét. Szeléntartalma miatt pedig kifejezetten hatékony antioxidáns, így segít a rákmegelőzésben, csökkenti a szabadgyökök rákkeltő hatását – egyszerűen fogalmazva: kifejezetten immunerősítő.
Lazac
A lazacban található fontos tápanyagok közé tartozik a magas minőségű fehérje, amely az izmok építésében és javításában játszik szerepet, a B-vitaminok csoportja, amelyek támogatják a metabolizmust és az energia termelését, valamint az omega-3 zsírsavak, melyek hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, a kognitív funkciókhoz és az általános gyulladás csökkentéséhez. Továbbá jó forrása a D-vitaminnak és a kalciumnak, amelyek elősegítik a csontok egészségét, valamint az astaxanthinnak, egy erős antioxidánsnak, amely védi a sejteket a károsodástól.
Sertés
A sertéshús proteinekben gazdag, ezáltal jótékony hatással van a bőrre, szemre, csontokra és idegrendszerre nézve. A sertéshús magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket és B vitamint tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez. A sertéshús gazdag B6- és B12-vitaminban, előbbi a vörösvértestek kialakulásában, utóbbi a megfelelő agyi működésben játszik szerepet, továbbá B3 vitaminban, mely az anyagcserét segíti elő. Magas cink tartalmának köszönhetően a sertéshús nagymértékben hozzájárul az immunitás megerősítéséhez.









